Koboltblå eller blodrött.

Åh, jag är så trött idag, har gäspat minst en gång var tioende minut! Imorgon är vi lediga från skolan. Istället har vi fått en uppgift som går ut på att var och en ska bege sig ut på stan och se om man kan upptäcka en trend som råder just nu, skissa ner den och skriva lite. I skolan idag lärde jag mig att sy ett sprund och en stolpficka. Jag tog bilder men nu hittar jag inte den ena i kameran och bla bla. Jag vill ha en bättre kamera! Funderar på att byta ut pappas kamera mot min nästa gång jag är hemma, han märker nog ingenting, haha!
Idag klädde jag mig i blått och rött, 50/50, kanske det speglar att jag inte vet vad jag ska rösta på? Inget parti matchar helt och fullt mina åsikter. Alla vill genomföra och kämpa för 5710 olika saker, det är kanske bättre att koncentrera sig på någar få punkter? Alltså, jag tycker att det här är riktigt svårt, det slutar nog med att jag blundar och pekar på valsedeln..




/S

Those little things..

..makes me crazy!
Ååh, frustration!!! Jag ber Lale fota mig, han tar några bilder som jag antar blir bra, sedan visar det sig att jag blundar på alla bilder och min laptop vill inte starta. Nu ska jag ta ut min ilska genom att städa, det fungerar alltid. hoppas att ni har en bättre eftermiddag än mig!

I valet och kvalet.

Just nu är vädret helt underbart, solen skiner och himlen är blå, allting ser så vackert ut.
Tidigare idag träffade jag Vicky över en kopp kaffe, sedan köpte jag två huvudbonader på Åhléns som jag blev riktigt förtjust i. Synd på samma gång för jag kommer inte vara ensam om dem..
Jag vill ju egentligen bara handla second hand och jag tycker att jag klarar det bra, men när det kommer till assessoarer är det inte ofta jag hittar något snyggt som även passar i storlek. Jaja, nu blir det köpstopp på de stora kedjorna! Jag vill inte ha saker som andra har och jag vill inte stödja massproduceringen och konsumtionen av nya gerjer. Det finns redan kläder och prylar så det räcker och blir över, det behövs inte tilllverkas mer nytt.
Fasen, ska jag lämna tillbaka hattarna? Vilken dubbelmoralkärring jag är. Jag använder dem och sedan spar jag dem till mina barn, så säger vi..



/S


On baby let her dace in the dark.



Alldeles strax ska jag bättra på min make-up och sedan beställa en taxi som
ska ta mig till kära Victoria! Senare ikväll ska vi gå till Möllan och dricka
några goda drinkar. Man kan knappt röra sig inne i Malmö centrum,
jag är så trött på festivalen, skönt att det är sista dagen idag.

/S

Singing in the rain..

Jag och Lale är nyss hemkomna från Malmö opera, där vi tillsammans med Lales mor och mormor såg musikalen "Singing in the rain". Den var utomordentligt bra! Som de sjöng och dansade, helt otroligt!
Jag fick det i 20årspresent från Lales mor och det var en superbra present, en månad i förväg, hehe.





Tidigare idag sydde jag upp två av de tre kjolar jag köpte på Humana häromdagen.

Före: En kjol för mormor...



Efter: En kjol à la Sara




Jag har ingen förebild, men kjolen var lika lång som den förra.
Nu är den högst användbar!



Jag innan föreställningen i en kavaj jag har sytt.


/S

Hösten är påväg.

Idag blåser det som sablan i Malmö, det gäller att hålla i sig. Malmöfestivalen är i full gång och det är dubbelt så många människor som springer överallt i stan.
Det är designskolan i Malmö som håller i kursen jag har börjat på nu, deras hemsida är Designskolan.nu. Jag går där måndag-onsdag mellan hlav nio och halv fyra. Kursen skulle egentligen ha varit i rosengård men den är istället på Mazetti kulturhus inne i centrum, tur är väl det.
Efter skolan idag gick jag inom second hand-butiken Humana, där kostade allting tio kronor idag! Jag shoppade tre kjolar som jag ska lägga upp, alltså göra kortare. Nu har jag något att pyssla med de dagar det inte är skola (kurs).
Jag har köpt ett nytt läppstift idag i en bärig nyans, den är mer åt det lila hållet och inte så röd som mina andra läppstift är.
Nu ska jag göra en pizzadeg till ikväll och sedan måla naglarna!


Make up store, black orchid.


Det här hade jag på mig igår, kjolen har jag sytt och i midjan har jag
knutit en gardintoffs.


Idag bar jag en dräkt som jag har sytt, även den här gången med
en gardintoffs i midjan.

/S

En regning dag är en underbar dag med dig.

Idag har jag och Lale gått på stan och kollat in Malmöfestivalen, det var jättemysigt förutom att det ösregnade. Tur nog hade jag mitt fina paraply från Lisbeth Dahl. Vi åt minidonuts och tittade på när några killar gjorde coola wakeboard trick.



Cheescake with strawberrys

Idag bakade jag cheescake, den blev väldigt fin och väldigt god!
Hittade recptet i ett sommarnummer av Elle.



Jag har fått anställning på Accessorize!

Jag är så glad, jag har fått jobb på Accessorize på Kastrup!
När jag och Lale åkte till Frankrike lämnade jag några ett cv till Accessorize och några dagar efter ringde butikschefen och ville boka in en intervju. Vi träffades och pratade och det kändes bra, men jag vågade inte hoppas på för mycket. Dagen efter ringde hon och sa att jag fick jobbet om jag ville ha det. OM? Klart jag vill! Det är ett perfekt jobb för mig, jag kan klä min i princip hur jag vill, bara jag har accessoarer från butiken, lön i dansk valuta, de som jobbar där är hur trevliga som helst. Perfekt.

Igår firade jag och Lale det roliga beskedet med kräftor och champagne. Idag har vi varit tillsammans i nio månader så något mysigt ska vi hitta på idag också.




Jag åt säkerligen två tredjedelar..


Lale öppnar champangen..


..och jag tar en sipp.


Puss/S

Chocolat c'est bon

Jag är nyss hemkommen från en promenad och har nyss smaskat på en chokladklubba från Chokladfabriken, en butik som ligger på bergsgatan och är väl värt ett besök om man gillar chokad med kvalitet.
Det var riktigt roligt att komma tillbaka till skolan igen, den här kursen verkar vara jättebra. Lokalen är bra och där finns alla redskap som behövs. Idag introducerade lärarna sig och pratade om vad kursen skall innehålla, jag längtar efter att få komma igång på riktgt!!






/S

Lyckorus.

Äntligen! Idag ska jag börja en kurs som medborgarskolan håller i, modedesign. Det ska bli så fantasktiskt kul att börja "plugga" igen. Jag har inte samma ro att sitta och sy hemma som jag hade när jag gick på Malmö folkhögskola, jag bodde nästan där ett tag, haha. Nu ska jag börja sy på riktigt igen och jag är så glad.

Nedan ser ni en jeansjacka á la Sara style, som jag sydde för ett tag sedan.


Framsidan, plagget är gjort av jeansbyxor i olika färger och material.


Jag har sytt på tryckknappar.


Jag ska knippsa bort JL loggan när jag får tag i en tång!


En volang är precis i min stil.


Baksidan av plagget.

Miljövänlig, orginell och väldigt fint jeansjacka från Sara's Closet.

Puss/ S

Two can keep a secret if one of them is dead.

Vid klockan två idag åt jag och Lale lunch på Rose Garden vid Gustav Adolfs torg. De har supergod asiatisk buffé och sushi. Efter lunchen gick vi vidare till Åhléns där jag köpte foundation och puder. Ikväll Ska vi se The Expendables på bio, en actionrulle regisserad av Sylvester Stalone, behöver jag ens säga att han valde? Det blir säkert roligt med lite hjärndöd action.

Rubriken kommer från en låt som heter secret med tjejduon The Pierces.



/ S

Time for train

Idag har vi firat min älskade fars födelsedag. Vi började med att äta smörgåstårta och sedan blev det prinsesstårta och kaffe.
Alldeles strax skall mor köra mig till tågstationen, det var varit ett par jättemysiga dagar hemma, tiden går så fort. Jag längtar efter Lale, jag ska pussa sönder honom första chansen jag får!


Ett par nya high heels från Have2have.se
Jag har länge velat ha ett par beiga skor och nu har jag det, haha!



En bild från förra sommaren.

Puss S

Nostalgitripp

Igår åkte jag till Sölvesborg för att jobba litegrann och fira pappa som fyller år imorgon.
Jag träffade Malin på Coffe House och vi pratade och pratade om allt och alla. Hon är så härlig min Malin.
Efter fikat så körde hon mig hem, genom stan, förbi Statoil och förbi Sölve. Jag blev riktigt nostalgisk när vi åkte genom Sölvesborg, även om det är det bästa jag har gjort att flytta till Malmö, så blev jag varm i magen.
Att flytta från Sölvesborg gjorde att jag kunde börja om, börja på nytt.
Det var väldigt skönt att komma till en ny stad där ingen vet någonting om en, man får en ny chans att vara den personen man vill vara. I Sölvesborg fick jag aldrig den chansen, folk hade sina förutfattade meningar och de hade ingen lust att ändra dem.
Jag har även insett att jag inte har många riktiga vänner från Sölvesborg. Under gymnasietiden var vi ett stort tjejgäng som festade och hade jätteroligt, men ju äldre jag blev och ju närmre jag kom studenten, så kändes det mer som ett "festgäng", jag hade ingen nära relation till de flesta tjejerna längre. Man kan väl säga att det bekräftades när jag flyttade. Det var väldigt få som hörde av sig. Malin är den enda som har besökt mig. Man skrev på facebook att "Vi måste fika när du kommer hem" och "kom jättegärna hit och besök mig", men det skedde ju aldrig. De gånger jag har träffat kompisar från gymasiet har vi haft jätteroligt, jag påstår inte annat. Men med tiden tröttnade jag, det rann ut i sanden helt enkelt.
Jag är besviken på vissa som knappt hörde av sig, jag kände mig sårad och det är svårt att skriva denna texten utan att bli tung i bröstet. Men det är bara jag som är nostalgisk, jag har en ny fräsch start i Malmö, jag har en pojkvän som jag älskar och som älskar mig, jag har få men äkta vänner som hör av sig till mig och bryr sig om hur jag har det. Jag har fått så mycket jag aldrig skulle ha fått i Sölvesborg. Det känns som när man tar ett djupt andetag och andas ut, pånyttfödd.

/Sara

Headband and shoes

I förrgår var jag på en shoppingrunda på stan, jag hittade ett par jättesöta lågklackade skor. Jag älskar höga klackar men jag måste ha skor som mina fötter inte blir demolerade i..


Söta skor med låg klack.


Nytt diadem som jag inte kunde motstå!

I love pretty things..

Idag har jag umgåtts med min syster, vi gick en tur till second hand butikerna kring södra förstadsgatan, Myrorna och Humana. Humana är en butik med ett väldigt organiserat sortiment, det är fräscha kläder som alla är speciella på sitt sätt. Myrorna har ett större utbud av kläder och de säljer även assessoarer och möber med mera. Myrorna har dock inte alls lika bra ordning som Humana och kläderna håller inte samma standard, men jag har hittat riktigt fina guldkorn där, det gäller bara att leta! Idag köpte jag ett par handskar på Humana, som kommer att passa perfekt till hösten. Jag köpte ett hårband på glitter, ett par sockar på H&M och ett par söta skor från Myrorna. Jag ska ta fina bilder och lägga upp imorgon.

En second hand-butik som jag vill rekommendera här i Malmö är Chicy second hand. Den ligger på kärleksgatan och är fullkomligt underbar. Det är som att gå in i en dröm med alla vackra saker och prydnader som hänger på väggarna.



Om ni tycker om orginella grejor är det här butiken att gå till när ni är i Malmö.





Puss / S

Sömnlösa nätter fyllda med drömmar

Allt som hör den här moderna tiden till; tvserier, filmer, internet, medier i överflöd som matar mig med nyheter, allt jag måste ha koll på och köpa, som jag egentligen inte alls behöver.. Allt det snurrar i mitt huvud som en elvisp och gör mig yr och orkeslös. Jag drömmer mig bort till en liten lägenhet belägen högt upp över Paris gator, jag sittandes på en balkong med svarta snidade järnräcken, i en vacker hatt, vackra handskar, med perfekt hår och röda läppar, blossar på en smal cigarrett som hålls fast av ett elegant munstycke, blickar ut över Paris gator, tar ett bloss och ler.. Men jag kan ju inte sitta där förevigt och röka, det är ju så orimligt om jag tänker efter.. Eller? Fan, jag har nog blivit realist. La vie en rose, att se världen genom skira glasögon, visst låter det underbart.
Mitt hjärta ligger i sängen och sover, jag ska försöka krypa försiktigt ner i sängen och se om jag kan passa in mig på min favoritplats som råkar vara det där partiet lite nedanför nacken, mellan skulderbladen. Min verklighet är inte så pjåkig trots allt..


Loppis och städdag.

Idag har regnet öst ner över Malmö, vilket jag tycker är rätt mysigt. Jag och Lale åkte till en loppis som jag fick ns om igår, det visade sig vara bra gjort. Fy tusan vad fina grejor det fanns där! Jag köpte en liten ask av metall med guldliknande överdrag, men det vara minst hundra mer saker jag ville köpa med mig hem. Jag ska ju bo lika vackert som franska hovet gjorde i Versaille. Tur att far min är antikhandlare vid sidan om.






Tillsut ska det bli såhär stiligt....

Fikadag

Idag har jag träffat kusin Anna, det var på tiden vill jag lova! Vi fikade på ett nyöppnat och ekologiskt café som ligger i västra innerstaden. Nu håller jag på och baka pizza åt mig och Lale och dricker lite rödvin, mysigt!




Bilder från Frankrike

Första dagen åkte vi ut med Lales pappas båt. Det blev inte en så lång tur, men några dagar senare åkte jag och Lale till Antibes (den stad i vars hamn båten står) och åt jättegod middag på den asiatiska restaurangen Blue Elephant, då sov vi på båten på kvällen och följande dag åkte vi ut med den på havet och spenderade hela dagen på havet. Det var en helt underbar dag, så vackert. Vi lunchade på ett ställe som ligger i en buk som kallas millionaires bay, där vár det rätt läckert vill jag lova.




De flesta förmiddagar låg vi vid poolen och njöt av det goda livet.






Jag och baby åt middag på en Indisk restaurang i Antibes, mums.




Här är en mysig strand i Antibes som jag och Lale solade på.



Här är lite bilder på utsikten över vingården Domanie Rabiega.



En dag var vi och spelade golf



Det var en underbart härlig semester jag hade med min älskling!

Fabulous France

Vi har det jättebra på Lales fars vingård i södra Frankrike. Vi kom förra onsdagen och vi åker hem onsdag denna vecka, det känns lite tråkigt, vi har det så himla underbart här. Solen skiner varje det, det är ca 30+, massa god mat och så vidare. Nu ska vi spela lite golf och ikväll ska jag laga godaste pizzan.

Puss S

RSS 2.0