Date night.

Idag har jag sytt klart skjortan!! Jag blev jättenöjd, det var storlek M för män och nu passar den mig som har S. Den sitter inte supertajt men den är lagom figurformad. Jag fick sprätta upp ärmsömmarna, sidsömmarna, sy ihop motvecket mitt bak och lägga insnitt på var sida om motvecket. Jag sydde även insnitt på framdelen. Det var mycket att göra men det gick ganska snabbt tycker jag.



_______________________________________________________________

Idag överraskade Lale mig med att vi ska gå på dejt. Han har bokat bord på en restaurang och jag har ingen aning om vart vi ska. Så mysigt! Jag älskar överraskningar och att bli uppvaktad. Det är Lale himla bra på. Jag tycker att alla tjejer förtjänar att bli behandlade som prinsessor. Det krävs inte mycket ansträning egentligen för att göra något speciellt.






/S

Colour fantastic

I skolan idag blev jag nästan helt klar med skjortan, men jag satte fel ärm på fel sida så jag fick sprätta och hålla på, typiskt! Jag ska sy färdigt den ikväll, efter att jag har sett nya avsnittet av Gossip Girl.  
XOXO




/S

Sleepy Hollow

Först nu har jag haft tid att sitta vid datorn idag. I skolan sydde jag om herrskjorta, det ska jag syssla med imorgon också. Strax ska jag virka färdigt hårbandet! Efter skolan cyklade jag på löshårsjakt i Malmö, jag hittade till slut ett hår som fick duga, det är rätt hemskt att människor säljer sitt hår för pengar. Då måste man vara rejält fattig. Jag har även hört att kvinnor klipper av sitt hår av religiösa skäl men sedan luras de för håret säljs vidare. Undrar om det finns rättevisemärkt hår? Isåfall skulle jag nog välja det. När jag kom hem pussade jag på min älskling och sedan diskuterade vi middagsförslag. Vi bestämde oss för att laga en röd thaicurrygryta, "Gaeng Ped". www.tasteline.com är en jättebra sida med massa recept. Vi körde till Möllevångstorget, där butiken Aisan trading ligger, de hade alla ingredienser som krävdes och jag blev helt kär i alla produkter, asiatisk mat är lätt det nya. Grytan blev jättegod och nu sitter jag och Lale och tittar på Sleepy Hollow med Johnny Depp och Christina Ricci.


/S

27/9 -10

Idag har jag virkat i skolan, det är mycket roligare än det låter, jag lovar! Tiden går snabbt som tusan och det blir riktigt snyggt mönster. Jag virkade nästan färdigt ett hårband, som jag ska göra klart hemma. Imorgon ska vi göra om ett plagg, jag ska ta med mig en herrskjorta och göra den mindre. Det ska bli kul! Snart ska jag börja jobba på Accessorize, jag fick mitt danska personnummer i slutet av förra veckan och först då kunde jag skicka det till min chef som i sin tur ska vidarebeforde det till dem som fixar passerkort.. Ojoj, det ska bli skönt när allt är i sin ordning. 




/S

Pimpinette

Åh, vilken sen kväll det blev igår, vi var inte hemma förens långt in på småtimmarna, men roligt som tusan var det! Idag har jag bara tagit det lugnt, tittat på film och målat mina naglar. Jag brukar alltid ha fransk manikyr men nu provade jag rött nagellack och det blev snyggt!



/S


A trip to heaven

Åååh, ett nytt avsnitt av The Big Bang Theory har kommit ut och även Gossip Girl har börjat sändas igen! Hösten är tiden då serierna kommer med nya avsnitt och det tycker jag om! Igår åkte jag och Lale till Sölvesborg för att mor och far skulle få fira mig. Vi var ute och åt på Sölvesborgs bästa restaurang, Salvatores. Vi hade jättetrevligt och jag fick fina presenter. Vi stannade över natten och åt lunch tillsammans innan jag och Lale körde tillbaka till Malmö. Jag passade på att ta med mig lite glas och tallrikar för vi har sönder så många när vi diskar. Ikväll ska vi på förfest hos ett gäng vänner och senare blir det nog utgång.


Jag och mina favoritkillar, Lale och pappa.


Jag har inte körkort men tanka och posa samtidigt kan jag ;)


Jag fick en fin päls av pappa, ja tror att det är mink.


/S

On top of the world

Gårdagen var helt underbar! Festen blev hur lyckad som helst, maten var supergod och jag fick så fina presenter, alla hade jättetrevligt och vi skrattade hela tiden. Av Lale fick jag en vacker bukett blommor samt en jättefin stol, som jag valde ut själv på Myrorna. Min syster gav mig bland annat en äkta vintage Mulberryplånbok! Antonio och Goran gav mig värsta lyxigt ostbrickan med fikon- och valnötsmarmelad och kolkex, det minsann.


Buffébordet




Finfina buketten som jag fick av min älskling


Mulberryplånbok från min kära syster


Ikväll var jag och Ida på ett event som Humana anordnade för deras stammiskunder. Det bjöds på vin, modevisning och de hade en dj som spelade musik. Jag glömde kameran så jag fick ta bilder med mobilen och de blev inte speciellt bra. Nedan följer de bilder som blev "bäst".


/S

Happy Birthday To Me!!


Ballonger och serpentiner

Idag har Lale agerat chaufför åt mig och vi har farit runt genom hela stan, hit och dit, för att hitta grejor till Imorgon. Jag har köpt tjugo tallrikar och asietter och imorgon måste vi åka till Lales mor och hämta teskedar och skålar för vi har fortfarande inte nog. Jag är så spänd inför min födelsedag imorgon, det känns speciellt att fylla tjugo, att inte vara tonåring längre.. Åh, jag kommer inte kunna sova! Hela lägenheten är dekorerad med blommor, ballonger och serpentiner, det riktigt andas födelsedag!




Min älskling är bäst som har varit så snäll och hjälpsam med allting idag!

/S

Almost twenty

Idag har jag varit i skolan, vi stickade hela morgonen, så det var riktigt skönt att få möta upp Emmi för en långlunch och samla krafterna. Efter skolan har jag planerat inför onsdag, då jag ska ha min tjugoårsfest!! Det ska dekoreras med ballonger, serpentiner och blommor i mängder! Åh så roligt det är att fylla år :)


En promenad genom parken.

Nu är jag och Lale hemma från valvakan hos hans mor, det var jättetrevligt och vi drack så gott vin och åt god plockmat. Imorgon börjar skolan igen, men det roligaste är att jag ska luncha med Emmi, jag ser mycket fram emot att träffa henne. Strax ska jag krypa ner i sängen och få min skönhetssömn, men först blir det lite mer mys framför teven.




/S

Born this way

Hittills idag har jag inte hittat på så mycket, Lale följde med mig till Prylmarknaden vid Ica där man kan köpa allt möjligt till reducerat pris, ett jättebra sätt att spara pengar på. Jag köpte ett rött läppstift och rött läppglans från Loreal och det kostade bara 40 kr styck, helt nytt smink. Efter det handlade vi lite god mat och snacks till vår myskväll ikväll. Imorgon efter att Lale och jag har röstat ska vi på valvaka hos Lales mor, det bjuds på god mat och vin medan vi följer det spännande valet. Det känns som att det inte blir någon stor skillnad för mig personligen om det blir en blå eller rödgrön regering, men jag tror att jag ska rösta blått. De röda verkar vilja att alla människor ska ha det lika ställt, men de som jobbar mer måste ju få lön för mödan. Det ska vara möjligt att behålla den största delen av sina pengar man tjänar och inte behöva betala till staten. Alla partier har någonting som jag tycker är bra, men det känns som att jag ligger på den blåa sidan för nu.

P.s Jag kollade på VMA imorse och fy tusan vad mycket skitmusik som görs nuförtiden, dock ett gigantiskt plus till Lady Gaga som vann alla stora priser, jag längtar till november då jag ska se henne i Malmö!! D.s
/S


Inspired by LV.

En av Louis Vuittons senaste kollektioner var ett genombrott på den fronten att minst hälften av modellerna inte hade anorexia! De hade figur, kurvor, rumpa och bröst, de såg ut som kvinnor och inte som unga tonåringar som växt för mycket på längden samtidigt som de glömt att äta. Det var bra gjort av LV tycker jag.
Idag blev jag inspirerad av Louis Vuittons höst- och vinterkollektion när jag valde kläder, jag valde min nya pennkjol som jag har sytt i skolan, den är av ulltweed och har en härlig höstig känsla. Jag tog på mig en vit  spetsbustier och en nätt kavaj. Det syns inte så bra på bilden men jag bar även ett par beige nätstrumpbyxor.



Härligt 50-tal á la Mad men.
Bilder tagna från www.louisvuitton.com





Baksidan av kjolen. Sprund nedtill, linning upptill som knäpps med läderknapp.

/S

A lovely day

Ida har det varit, och är fortfarande, en härlig dag, jag hann precis till skolan innan regnet kom imorse, kjolen är färdig och den är supersnygg, nu lagar vi god mat här hemma och jag ska dricka ett glas av det godaste röda vinet jag vet, det som Lales far tillverkar. En härlig dag som sagt.





Den här fina broschen köpte jag på Tjallamalla igår, vintage från 50/60-talet.


Inlämning på Tjallamalla!

Igår och idag har jag broderat i skolan, det är roligt att få testa på lite olika saker inom sömnad. Dock tycker jag inte att brodering är så roligt, jag ska kanske gå en kurs i sidenbroderi däremot, det verkar kul. I eftermiddags lade jag broderiet åt sidan och sydde på kjolen istället, mycket roligare! Jag hann bara med att sy färdigt sprundet och dragkedjan. Imorgon hoppas jag att den blir klar, egentligen ska vi brodera men jag tror att jag skippar det..

Efter skolan cyklade jag till Tjallamalla och visade butikschefen några av mina plagg, i hopp om att hon ville sälja dem i butiken, och det ville hon! Tjallamalla tar 50% av priset, om någon istället köper ett plagg direkt av mig blir det billigare, men jag tror att det kan vara en bra start för att nå ut med sitt märke. Jag hoppas att det går bra! Jag lämnade in kläderna under namnet Miss S, jag är osäker på om jag ska behålla det men det känns okej så länge. Pompadour var ju redan upptaget tyvärr.
Plaggen som jag lämnade in är följande:


Endast kjolen, toppen har jag redan sålt


min underbara blommiga dräkt.


och slutligen den här kavajen med bling bling på axlarna.


Det var inte lätt att skiljas från mina kreationer men jag hoppas att någon annan ska älska dem lika mycket som jag gör.. Haha.

/S


Elegant and wicked

Jag och Lale började dagen med att äta brunch hos en vän, det var väldigt gott med hembakade frallor, köttbullar, ägg och allt möjligt.
Jag kom nyss hem från biograf Spegeln, där de visar lite smalare filmer, alltså sånt som inte går upp på de stora biograferna. Jag såg en film som hette "Okuldens tid", originaltiteln lyder "The age of innocence." Den handlar om en elegant internatskola för flickor, belägen någonstanns i England i mitten av 30-talet. Jag ville först och främst se den för klädernas skull och jag älskar de stora och gamla Engelska herrgårdarna, ja allt. Utan att säga för mycket så var det en väldigt fängslande film, otäck men vacker. Otroligt bra skådespel. Vackra miljöer och kläder att titta på.
Jag gick på bion ensam, det var inte något speciellt med det. Det är bara det att jag kommer ihåg den tiden då jag absolut inte ville göra någonting sälv, då det var pinsamt. Ikväll njöt jag av att gå själv. Jag kände mig inte det minsta ensam.


Scen ur "Oskuldens tid", bild tagen från www.dn.se.



/S


Such a tease

Nu ska jag till stan en snabb tur, jag ska köpa en brosch som jag tittade på igår.
Ikväll ska jag och Lale se Toy Story 3 på bio, den är i 3D, såååååå kul.♥ Innan bion har jag bestämt att vi ska gå till en engelsk pub här i närheten och dricka en öl, jag är riktigt sugen på en kall Guinness.



Nya gamla grejor.

Idag var det sista dagen i skolan för den här veckan, lite tråkigt men samtidigt ska det bli riktigt skönt att få sova ut imorgonbitti. Jag sydde vidare på kjolen och den är snart färdig!
När vi hade fikapaus begav jag mig istället till Humana second hand, varje onsdag säljer de kläderna som prytt skylfönstret den gågna veckan, jag hade siktiet inställt på ett par overknee strumpor med snyggt mönster. De blev mina och jag fick även med mig en cremevit basker och ett par kamelfärgade handskar.
Efter skolan cyklade jag till ännu en second hand/vintage butik, Chicy Second Hand, som ligger på kärleksgatan (en tvärgata till södra förstadsgatan, innan Bennetton). Där köpte jag en benvit väska, egentligen är den nog tänkt som en make up väska, men jag kommer använda den som en skolväsk.





S/

Desperate Housewife..

Just nu är jag en desperat hemmafru som försöker laga köttsoppa åt min sjuke karl. Det luktar gott så jag tror att soppan blir lyckad, till soppan ska vi även äta pannkakor, mmmm.
Idag har jag varit i skolan, på förmiddagen hade vi lektion i modeteckning, det är jätteroligt! På eftermiddagen var det sömnad, det är till och med ännu roligare. För närvarande syr jag på en kjol i ett tyg som för tankarna till en preppy ridtävling i England, med andra ord är det precis i min smak! Efter kjolen har jag planerad att sy en cape i ett kamelfärgat tyg som jag redan har köpt.
Nu ska jag återvända till spisen, ha en härlig kväll!


Receptet på datorn i köket.


Ååh, mina ursöta lackballerina!!


/S


På återseende.

Igårkväll åkte jag tillbaka till Malmö. Innan dess hälsade jag på Linn i hennes nya hus tillsammans med Sofie, det var jättetrevligt, vi fikade på bullar och pimpim och pratade om allt möjligt. Jag ska hålla bättre kontakt med flickorna!

Idag har jag och Lale ätit lunch på Piccolo Mondo på Lilla torg. De serverar främst pasta och pizza, jag åt pasta med lax, grädde och sparris, det var väldigt gott. Före lunchen var vi på Stoff och Stil och jag köpte äntligen tyg till en kjol och en cape som jag ska sy. Jag längtar jättemycket till skolan imorgon! Det är galet!




Hem ljuva hem

I förmiddags åkte jag till Sölvesborg för att fira min sötaste mor! Vi åt lunch på Bäckaskogsslott tillsammans med far, faster och hennes man. Efter en jättegod middag åkte vi till Vallagård och åt tårta. Vid femtiden kom Madeleine hem till mig, snart vi ska äta pizza och titta på någon bra film, lite tjejsnack hinns säkert med! Imorgon hoppas jag kunna träffa några Sölvesborgsflickor och kanske gå ut på kvällen.
Det är så härligt och komma hem till min vackra trädgård, ännu är allting i olika nyanser av grönt.



Lars körde mig till stationen, jag har en förvånansvärt lätt packning.



Väl hemma kom Morris och spann så sött, dock hårar han av sig något förfärligt!


/S

September love

Idag följde jag med Lale ut när han skulle leverera vin, vi körde mot Skillinge och Ystad och allt vad det heter. I alla fall passerade vi en skylt där det stod: Olof Viktor Café och Bageri, det är ett ställe som mor har varit på och rekommenderat för mig för det var ingen snack om saken! Lale gjorde en u-sväng och vi körde till Olof Viktor. Väl där beställde vi cheescake som var gudomligt god!
Det känns så härligt att september månad är här, ingen verkar uppskatta hösten men jag tycker att det ska bli fantastiskt mysigt!



Olika produkter, allting såg gott ut.


Vi satt på uteserveringen och njöt av det soliga vädret.




På hemvägen svängde vi inom Kiviks musteri och eftersom det ägs utav Lales familjemedlemmar kan vi plocka med oss hur mycket vi vill hem. Det blev en hel del...



/S

RSS 2.0